Звіт директора перед громадськістю

Звіт директора перед громадськістю

23 травня 2019 року в Олександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли загальношкільні батьківські збори. В роботі зборів взяли участь адміністрація, вчителі та працівники школи, батьки, голова Ради школи Драгуненко О.М., а також сільський голова Олександрівської сільської ради Петрухіна В.П..

На зборах директор школи Завгородня Р.В. звітувала перед громадськістю про свою діяльність та діяльність педагогічного колективу школи за 2018-2019 н.р. На розгляд присутніх було запропоновано питання про діяльність школи, яка була спрямована на реалізацію освітянських кроків: кадрова політика, методична робота, результативність навчального процесу, робота з обдарованими учнями, виховна та профорієнтаційна робота, соціально-психологічна підтримка, шкільна бібліотека, соціальний захист, матеріально-технічна база школи, робота із зверненнями громадян.

При розгляді питань порядку денного директор школи Завгородня Р.В. у своїй доповіді наголосила на тому, що враховуючи вимоги сьогодення, педагогічна діяльність школи спрямована на формування основних компетентностей, утвердження загальнолюдських цінностей, розкриття потенційних можливостей і здібностей учнів.

Раїса Василівна зробила детальний порівняльний аналіз стану навчання та відвідування учнями школи за минулий та поточний навчальний рік, який показав, що внаслідок узгоджених дій адміністрації школи, класоводів, класних керівників, батьків учнів досягнуто вагомих результатів – значно скоротилося число пропущених занять учнями без поважних причин. Розповіла про успіхи учнів та вчителів, вказала й на проблеми. При розгляді питань щодо результатів медичного обстеження учнів, директор школи подякувала батькам за те, що всі учні школи пройшли медичне обстеження і відповідно до медичних довідок віднесені до різних груп для занять фізичною культурою.

/Files/images/2019/5.jpg

Не залишилося поза увагою у питання навчання першокласників за новими програмами у умовах реалізаціх освітньої реформи "Нова українська школа".

При розгляді питання про стан та шляхи покращення матеріально-технічної бази школи директор поінформувала присутніх про здійснений обсяг робіт у 2018-2019 н.р. за бюджетні та залучені кошти.

Доповідь директора супроводжувалася мультимедійною презентацією з діаграмами, таблицями, схемами, які давали можливість слухачам більш точно усвідомити стан справ. Для батьків була організована виставка родинних поробок з теми «Таланти моєї родини».

Девізом у її діяльності як директора є слова відомого українського механіка, генерального конструктора ракетно-космічної техніки Володимира Челомея: «Я не можу керувати напрямком вітру, але можу поставити вітрила, щоб досягти мети». Результат роботи педагогічного колективу і школи в цілому залежить від управлінської діяльності керівника школи. Модель управління схожа на Сонячну систему. Центром цієї системи є директор, який своєю гравітацією: умінням управляти притягує до себе, спрямовує роботу всіх ланок освітнього процесу. Відмінність цієї системи від Сонячної в тому, що всі обертаються по одній орбіті – навколо дитини.

Як це вдається нашому директору вирішили збори шляхом таємного голосування: 85 голосів визнали роботу директора школи задовільною.

/Files/images/2019/6.jpg

Перед присутніми виступила сільський голова Олександрівської сільської ради Петрухіна В.П., яка наголосила про позитивні тенденції у житті школи, вказала на недоліки, висловила подяку адміністрації школи, вчителям, батькам за плідну роботу.

Андрієвська Л.М., секретар зборів

Кiлькiсть переглядiв: 245